kurosve

Да знаеш английски днес е необходимост за повечето от нас и едва ли има някой, който да не е напълно убеден в това твърдение. Ако вече обмисляте да се запишете на курсове английски Варна, то тогава тези съвети вероятно ще ви бъдат от голяма полза.

Едно от най-важните условия при запомнянето на нови неща, е част упражненията да се правят сутрин, при това не много по-късно от  ставането ни от сън. Точно по това време на деня мозъкът е най-отпочинал и буквално готов за подвизи.

Разбира се, нека тези от вас, които работят, да не прибързват веднага, че това е невъзможно за приложение. В случая говорим да се отделят само около 15 минутки от времето, които всеки организиран човек може с лекота да се осигури.

Така например, докато си пиете сутрешното кафе, може да преговорите граматичните правила от последния урок и да повторите по няколко пъти на глас новите думи и техните значения. Това, което заложите през тези най-важни минути от деня, ще се запечата дълбоко и знанията ще останат трайни.

По-късно, докато вършите обичайните си задължения през деня, може на няколко пъти за кратко да се припомняте мислено това, което сте се опитали да запомните сутринта – това е много полезно упражнение, което помага на все още твърде крехките връзки, да се утвърдят трайно в съзнанието ви.

Последният етап е моментът преди сън. Ако сте фенове на медитацията, направете кратко вглъбяване в мислите, след което отново преговорете обема от знания за деня. Ако нещо сте забравили, погледнете в записките си и го попълнете. Според психолозите, това е сигурен начин да дадете възможност на новите знания да се вкоренят добре.

Хубаво е, когато човек вижда своя напредък, защото това му дава сили да продължи още по-ентусиазирано напред. И така, ако вече посещавате курсове английски Варна, не пропускайте да прилагате тези полезни практики, които ще ви помогнат да получите най-добрите резултати от обучението си.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>