pari

Отказал да вземе пари от правителство, което убива своите хора
Джефри ван Мидълбрук е изобретател и бизнесмен от Силиконовата долина. Преди 7 г. той изобретява технология, която отделя газ по време на изгаряне на отпадъци, която може да бъде икономически много ефективна, ако се приложи в промишлен мащаб. От нея можа да се извлекат големи финансови приходи.

Преди 2 г. китайското правителство проявява интерес към изобретението на г-н Мидълбрук. Изобретателя се среща 2 пъти с представители на китайската комунистическа партия. При втората среща през 2012 г. те предлагат 60 млн. долара на него и бизнес-партньора му с цел да разработят изобретението и да го пуснат в действие в промишлен мащаб в Китай като създадат екип от учени и обучат специалисти за пускането му в действие. За целта им предлагат научен институт и лаборатория за развойна дейност.

Но изобретателят е решил да проучи как стоят нещата в Китай и научава от сайта на Епохални времена как китайските власти събирали органи от практикуващите медативната практика Фалун Гонг. Много от затворниците били измъчвани и са взимали органите им с цел да се продават за операции изискващи донорство. Мидълбрук разбира също, че това деяние се извършва с нареждане от властите в Китай и след кратко колебание се отказва от предлагания му проект за 60 млн. долара, с които да развие и разработи изобретението си в Китай.

Той заявил, че не може да вземе пари от правителство, което унищожава своите граждани съвсем безсъвестно.

Източник: http://newbusiness.bg/news/view/5931/startira-tsyalostna-rekonstruktsiya-na-edna-ot-nay-golemite-ulitsi-v-simeonovgrad

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>