brazilia

Дълго чаканата екскурзия Бразилия вече е на дневен ред и започва трескавата подготовка за пътуването. За да няма някои неприятни изненади, трябва да сте запознати с някои досадни, но важни факти.

За Бразилия не е необходимо да си вадите виза. За престой до 90 дена ви е достатъчен само валиден международен паспорт. По време на полета, в самия самолет ще ви бъде предоставен формуляр за попълване. Трябва да го представите на КПП при влизане и при напускане на страната.

Можете да вземете със себе си до 2 стека с цигари, до 2 литра алкохол и предмети до 500 долара. Напълно забранено е да се пренасят наркотични вещества, оръжия, ценни антики, лекарства, тропически растения. Всички сувенири, които са направени от защитени животни, ще ви бъдат конфискувани на митницата. Ако се опитате да ги скриете, ви очаква зверска глоба.

За пътуване до Бразилия не се изисква поставянето на специална ваксина. Все пак е добре да поговорите с личния си лекар. При престоя си в Бразилия за пиене използвайте бутилирана вода. Престъпността в страната е голяма, затова се препоръчва да сте максимално внимателни и да не се движите сами в крайните квартали. Не си позволявайте да оставяте вещите си без наблюдения.

Дрехите, които е препоръчително да носите със себе си, трябва да са достатъчно тънки, изработени предимно от лен и памук. Добре е да си носите и тънко яке. Обувките да са удобни и леки. Задължително носете слънцезащитни кремове, очила и репеленти против комари.

Препоръчително е да предпочитате пътуването с такси, вместо с автобус. Не прекалявайте с бижутата по себе си. Парите, и важните ви документи нека стоят заключени в хотелския сейф. Не се доверявайте на информация, получена от случайни хора. Питайте за всичко служителите в хотела и гидовете.

Ако се съобразите с препоръките за пребиваване в Бразилия, определено ще прекарате безпроблемно и ще се забавлявате наистина.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>