Звукоизолация на стена – това е един от етапите на шумоизолация на жилището. Едновременната шумоизолация на стена, под и таван е най-добре, но при липса на възможност е добре да се направи поетапно. Целта, разбира се, на това мероприятие е да се осигури тишина и спокойствие в жилището. Все пак човек се прибира у дома за да има възможност да си почини и възстанови силите си. Хубаво е когато в стаята се чува приятен говор, който не е съпроводен с всякакви шумове, идващи от всички посоки.

Материали за процеса на звукоизолация на стена могат да се намерят в голямо разнообразие във всеки един магазин, както в търговската мрежа, така и онлайн. Да се направи правилният избор на най-подходящите материали за звукоизолация е доста трудно, защото всеки един от тях има своите особености и е подходящ за различни случаи. За това е добре да ползвате съветите на специалисти към фирмите за звукоизолация, които имат нужното оборудване за да направят пълна оценка на шума във вашето жилище.

Тези професионалисти знаят всичко за шума – вид, начин на разпространение, и с помощта на различни тестове, прибори и други методи точно ще изберат подходящите именно за вашето жилище звукоизолиращи материали и начина за звукоизолация на стена. За радост на потребителя и за улеснение на работниците, които се занимават с шумоизолация, на пазара се появяват все нови и нови материали със съвременни технологии на монтиране.

Един от тези материали е коркът. Това е естествен материал, притежаващ великолепни отразяващи звука свойства. От производителя се получават плоскости, които много добре се поставят на всяка повърхност. Отличен материал са за звукоизолация на стена – справят се с ударния шум и в тази насока нямат равни на себе си. За звукоизолацията на тавана възникват проблеми. За да не чувате стъпките на съседите отгоре и никога да не ви тревожат, необходимо е корка да се постави не на вашия таван, а на пода у съседите.

На пазара са се появили и съвършено нови звукоизолиращи материали – синтетични звукопоглъщащи. Отличен звукоизолатор, притежаващ великолепни експлоатационни характеристики. За сега се предлага с малка дебелина, която не е достатъчна за звукоизолация на стена и трябва да се ползва е няколко слоя, а това икономически е неоправдано.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>