Алуминиевите джанти могат да бъдат лети и ковани. Летите се изработват чрез на леене на централната част, на която после се прави покритие. Този вид имат редица предимства:

– голям избор – технологията на производство позволява практически да се създава голямо разнообразие на диайн;
– малко тегло, което оказва положително влияние за намаляване на разхода на гориво;
– висока топлопроводимост – повечето метали, използвани за производството им, са с добра топлопроводимост, което позволява да се охлажда спирачната система;
– намалено натоварване на окачването на автомобила – леките сплави позволяват при движение по неравни пътища по-малко натоварване намалено износване на окачването на превозното средство.

Трябва да се отбележат и някои недостатъци на летите алуминиеви джанти. Те са с по-ниска устойчивост към износване. Технологията на производството им и използваните сплави намаляват здравината на конструкцията, което прави джантата крехка. Съответно в критични ситуации – попадане в дупка по пътя, а това за нашите пътища е ежедневие, се увеличава риска от деформация.

В този случай джантата не подлежи на ремонт. Голямото разнообразие на предлаганите конструкции и стремежа на собствениците на автомобили да купят уникални изделия може да няма от същия модел и дизайн предложение и новата джанта да се различава от другите, а това променя визията на автомобила.

Независимо от редицата недостатъци, свързани с трайността на алуминиеви джанти, те си остават най-търсените на пазара. Основна причина за това е големия избор. За това производството и продажбата им е сложен, но печеливш бизнес.

Този бизнес има своите предимства и недостатъци. Основното предимство е търсенето на продукцията и високата печалба. В нашето съвремие непрекъснато се увеличава броя на използваните транспортни средства, а алуминиевите джанти непрекъснато се износват, то потребността от тази продукция непрекъснато расте. Себестойността на производството е в пъти по-ниска от стойността на продажбата, за това при значителен обем поръчки фирмата ще получи висока печалба.

Основен недостатък на бизнеса е конкуренцията и необходимостта от огромни финансови вложения за началото му. За да се открие бизнес за производство на алуминиеви джанти трябва да се закупи много скъпо оборудване, да се наеме квалифициран персонал, да има голямо подходящо помещение. Като цяло разходите се измерват в милиони.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>