printer

Купуването на нов принтер означава да изберете или мастилено-струен или лазерен принтер. И двата имат своите плюсове и минуси.

Ако търсите принтер, който може да се справи с широк спектър от задачи, изберете мастиленоструен принтер. Най-добрите мастиленоструйни принтери се справят с много тежки текстови документи, изображения и снимки. Но някои харчат мастило за почистване на главите си, което означава, че всъщност не се използва за печат.

Ако за вас е важна производителността, лазерният принтер може да бъде по-добрият избор. Те са перфектни при отпечатване на черно-бели текстови документи и професионално изглеждаща офисна графика. Въпреки че лазерните принтери обикновено са малко по-скъпи от мастилено-струйните, те отпечатват много повече страници от всяка касета с тонер и затова цената на черно-бялата или цветната страница обикновено е много по-ниска.

Мастиленоструйните принтери са страхотни многофункционални устройства.

– компактни и удобни устройства

– по-добре от лазерни принтери за цветни снимки

– може да се купи по-евтино

Недостатъци:

  • Използването на мастило може да увеличи текущите разходи
  • По-бавно печатане на черни страници с текст, отколкото лазерен принтер
  • Мастилените принтери са чудесни многофункционални устройства, способни да обработват документи, писма или разпечатки на рецепти, както и да отпечатват снимки – и като цяло вършат много по-добра работа от лазерния принтер.
  • Потребителските мастиленоструйни обикновено са доста малки, така че те не заемат много място в кабинета или резервната ви стая, а също така обикновено са тихи.

Лазерни принтери са подходящи за офис

Превъзходно се справят при отпечатване на черно-бели  текстови документи. Печатат с голяма скорост. Ниски експлоатационни разходи за тонер. Иначе са скъпи за купуване Обемни и шумни са.  Що се отнася до отпечатването на текстови документи, се правят бързо и ефективно. Можете да вземете моно-лазерни модели или да потърсите цветен лазер, ако искате да създадете и професионално изглеждащи бизнес графики.

Лазерните принтери обикновено са по-бързи от мастиленоструйните при печат и могат да се справят с по-голямо натоварване, ако планирате да печатате много страници всеки месец.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>