restorant

Никой не иска да изглежда като идиот на обществено място. И все пак, някои хора наистина са много добри в това, особено в ресторантите, в пристсвието на дестеки клиенти.

Ето малък списък с нещата, които трябва да избягвате да правите в ресторант, ако не искате да изглеждате глупаво в очите на всички останали. Приемете тези уроци съвсем сериозно. Никой не иска да яде в компанията на идиот.

Списъкът по-долу е направен според препоръки на ресторанти Варна след години наблюдения на терен.

Щракване с пръсти за привличане вниманието на сервитьора

Това е международният жест на ръка, който казва на останалите „Аз съм заядлив глупак, който поставя собствените си нужди над уважаването на другите.“ Или това, или основните комуникационни умения напълно ви липсват. Всеки, който прави това, очевидно никога не е влизал в ресторант, нито разбира основните правила за човешко поведение.

Използвате акцент, когато поръчвате “етническа” храна

Когато се справите с акцента, звучите претенциозно, което е грозно. Когато го правите погрешно, изглеждате жалко и смешно.

Обвинявате сервитьора, че не е сложил алкохол в питието ви

Има специална група клиенти, които постоянно смятат, че сервитьорът  или барманът крадат тях, когато им наливат напитка, която „изглежда не съдържа достатъчно алкохол“. Това също са хора, които автоматично смятат, че чашата им с вода е техният джин с тоник, само защото в нея има резенче лимон.

Задавате множество въпроси на сервитьора относно определено ястие, след което поръчате нещо различно

Ако зададете повече от 12 въпроса за някое от блюдата в менюто, вие сте се ангажирали да поръчате точно него. И ако накрая си поръчате нещо, за което дори не сте споменали във въпросите си, ще изглеждате нелепо.

Задавате въпроси, на които се отговаря в менюто

Ако в менюто пише, че яденето ви идва с гарнитура, то определено идва с гарнитура. Няма нужда от устно потвърждение – това е обяд, а не изстрелване на космическа совалка.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>