parfum

Има много слухове и митове за опасностите от козметичните процедури и използването на парфюми по време на бременност. Някои бъдещи майки отказват да боядисват косата си, докато други се интересуват от възможността да използват дори обикновени декоративни парфюми.

Въпреки постоянните стереотипи, много от тях нямат оправдание. Често това се дължи просто на факта, че обонянието и чувствителността при жените, носещи дете, се изострят.

Истина и митове за използването на парфюм по време на бременност

Бременността е важен период за всяка жена. Неслучайно по това време мнозина стават твърде подозрителни и се опитват да избягват всякакви фактори, които могат да провокират здравословни усложнения.

Някои отказват през това време да посещават салони за красота и да използват декоративна и хигиенна козметика.

Добрият парфюм не може да навреди на бременните жени. Но трябва да слушате тялото си, защото поради хормонални смущения някои вкусове и доста познати аромати могат да загубят своята привлекателност.

Промените в тялото на жената могат да причинят известен дискомфорт. Въпреки това, при липса на токсикоза, алергии и други негативни симптоми, не трябва да изхвърляте или скривате любимите си дамски парфюми.

Влияние на парфюма върху здравето на нероденото дете

Използването на парфюми по време на бременност не е забранено. Проучванията показват, че дори наличието на химикали в парфюмите и тоалетната вода не е абсолютно противопоказано. Всъщност микроелементите, токсините и ароматите не проникват дълбоко в слоевете на дермата, а остават на повърхността на кожата. Ето защо те не могат сериозно да навредят на плода.

Жените, които са алергични към парфюма, трябва да бъдат много внимателни. Алергичната реакция на организма към ароматите, а не към самият парфюм, може да причини отрицателни последици за детето.

Когато купувате парфюми и друга декоративна козметика, препоръчително е внимателно да проучите състава. Изберете парфюм на естествена основа, с изключение на етерични масла от анасон, бреза, градински чай и камфор.

Не се препоръчва използването на парфюми, ако сред компонентите му са записани алуминий, канцерогени и токсини. Тези вещества действително могат да навредят на плода и да повлияят на неговото развитие.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>