drinkanddrive

Няма как да не сте изпадали в ситуация, в която да се чудите дали въобще да излезете с приятели вечер. Проблемът с придвижването винаги е бил решаващ, когато решавате дали да отидете на ресторант, бар или дискотека с приятна компания. Шофирането до мястото на срещата  е лесно, но връщането е сложно. Логично е да употребите алкохол. Как тогава ще шофирате след употребата на алкохол?

Можете да разчитате да намерите свободно такси или нощният транспорт да работи. Това често приключва с ходене пеша или отсядане у приятели. Цялото това лутане и чудене какво да предприемем, за да се приберем без да нарушим закона или да пострадаме, просто ни отказва от мероприятието.

Има решение на този проблем и то се нарича Drink and drive. Вероятно сте чували тези думички, но не сте се интересували с какво се свързват те или просто не сте се сетили за тази чуслуга. Когато планирате да отидете на някое събитие, на което със сигурност ще пиете, спокойно можете да тръгнете с личния си автомобил. След приключване на трябва да се обадите на избрана от вас фирма, извършваща услугата – вие пиете, ние караме.

По време на разговора със служител, трябва да упоменете точното си местонахождение, какъв е автомобила ви и евентуален час, в който желаете да си тръгнете от мястото на събитието, както и до кой адрес ще пътувате. От фирмата пристигат двама служители. Единият ще управялва вашата кола, за да ви прибере у дома. Другият служител ще кара колата на формата и ще ви следва, за да може после да прибере вашия шофьор. Взимат се изминатите километри от личната ви кола и от фирмената, за да се изчисли цената на услугата. При плащането задължително ще получите касова бележка.

Това е най-безопасният начин да се приберете живи и здрави след бурна нощ. Няма да мате неприятности с полицията и ще се наслаждавате на приятните мигове с приятели.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>