Килимите се явяват едно от най-древните изделия на човечеството. В отдавнашни времена те били символ на добрите доходи на собственика, а освен декоративни цели служели за отопление на жилището.

За основатели на килимарството се считат номадските племена. Именно те първи започват да използват вълната и изобретили подвижния стан.

Килимите са винаги на мода. Да се ходи по топла и мека постеля е много приятно, а не на гол ламинат или плочки. Сега не е модерно те да се окачат по стените, както е било в миналото.

Постелята на пода в центъра на стаята е винаги на мода.

Покритията за пода могат да се разделят на две групи: естествени и синтетични. Естествените са направени от вълна или коприна.

Вълнените килими са най-качествени. Те добре пазят топлото и се отличават с устойчивост към замърсяването.

Преди всичко за тяхното производство се използва вълна от овцете, защото тя е мека, достатъчно устойчива и осигурява дълго ползване на изделието.

Постелите от вълна имат висока устойчивост и в резултат на това дълго време запазват привлекателния си вид. Положителното влияние на здравето на човека е още едно тяхно положително качество. Ходенето с боси крака по тях снема статичното натоварване или просто повиша настроението.

В нашето съвремие копринените килими са своеобразен предмет на изкуството, защото притежават превъзходни естетически качества. Изработват се само ръчно.

Копринената нишка, използвана при изработването им, се получава от пашкула на копринената буба. Именно за това те са екологично чисти и не предизвикват алергии.

За да се уверите в това дали постелята е истинска или синтетична, то трябва да знаете, че при допир с копринена постеля усещането е приятно, при изкуствената – студено.

Синтетичните килими отстъпват по качество на естествените. Те добре съхраняват топлината и грижите за тяхната поддръжка са много по-малко в сравнение с тези за от естествени материали.

Основен недостатък на синтетичните постели за под е тяхното бързо износване. Въпреки това тази категория се ползват с голямо търсене поради достъпните им цени.
Правилно избраният килим създава впечатление за единно цяло, защото обединява разнородните части в декора на помещението.

На сегашния етап асортимента е толкова богат, че вие можете да изберете най-подходящия за вашия интериор.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>