kolan
  1. Мястото за колан винаги се нуждае от колан

ДА – Дънките са създадени като работно облекло в самото начало. Работещите мъже нямали шивач, който да стесни панталоните им идеално, така че им е бил необходим колан, който да ги държи на кръста им. В 90% от случаите дънките изглеждат нелепо без колан. За тях е подходящ колан с ширина 1,3 до 1,5 инча от здрава, матирана кожа, често по-дебел.

Коланите с къси панталони не са толкова задължителни в прилагането, но отново, ако имат място за колан, е добре да сложите, за да имате по-завършена визия. Използвайте лек ежедневен колан от кожа или платно. Плетен кожен колан в ярки цветове ще акцентира добре върху панталоните.

НЕ – Днес панталоните могат да се справят и без колан, ако се изглеждат добре. Колан, който е неподходящ или кара облеклото ви да изглежда прекалено натруфено, е по-лош от липсата на такъв. Не носете неподходящ колан, само за да запълните гайките.

Помислете внимателно дали вашият колан добавя към облеклото или отнема от него. Разбира се, има правила и традиции, в мъжкото облекло винаги има такива. Решаващият фактор трябва да бъде това дали изглежда добре на тази дреха в този момент.

Ако имате подходящ чифт панталони и нямате колан, който да им подхожда, и се притеснявате за това, можете поръчате на шивач да отстрани гайките.

  1. Различни правила за колани за костюми и отделни панталони

ДА – Отделните панталони често изглеждат по-добре с колан, който привлича окото към останалите части от вашето облекло. Подходящото сако и панталони в костюм създават непрекъсната линия, която ви кара да изглеждате по-високи и по-стройни. Коланът може да разчупи тази линия и да ви накара изглеждате по-ниски и по-дебели.

НЕ – Ако сте висок и слаб, развалянето на линията, всъщност, може да бъде плюс. Коланът добавя визуален интерес към костюмите, както и разделя – ако имате такъв, който наистина добавя нещо, опитайте го и вижте как изглежда.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>