kuhni-art

Арт деко е един от най-вдъхновяващите стилове на миналия век и все още продължава да влияе на дизайна и все така можем да видим, че голям брой апартаменти или кухни по поръчка се правят точно в този стил. Това показва, че луксът все още е на мода и няма как да не бъде. Кой не обича жилището му да има поне усещане за лукс? Не познаваме такъв човек.

 

Като специфичен стил в интериорния дизайн, за арт деко определено трябва предварително да проучите какво представлява, какви са елементите му и чак тогава да се отдадете на мислене какво от всичко това желаете да има в дома ви.

 

Тук трябва да изберете ъглови и геометрични форми – мотивите на арт деко са със смел поглед, вертикални линии и много ъглови детайли. Слънчевите лъчи са класически мотив и ако държите да сте автентични, то тогава трябва да го имате в дома си например като огледалото във формата на слънчеви лъчи или пък инкрустирани лъчи на повърхността на масата ви. V-образната орнаментика, зигзагообразните линии и стъпаловидните модели са еднакво популярни и могат да бъдат добавяни към интериорите в различни форми – от покрития за стените и пода, до тапицерия и текстилни изделия.

 

Обърнете повече внимание на покритията – те задължително ще са декадентски, полирани и много силно блестящи. Дървесината в този стил е силно полирана илипък ще е с луксозно лаково покритие, често завършена с метални щрихи от хром или месинг.

 

Имате възможност да покриете всяка част от интериора с частица от арт деко – от тапицерията, цветовата схема, та до избора на плат – включете навсякъде по малко. Колкото повече, толкова по-добре.

 

За кухнята се спрете на изчистени геометрични линии, мраморен остров, както и плот с мраморно покритие. За да добавите луксозно усещане може да направите дръжките на шкафовете от хром, които да се съчетават с хромирана батерия на мивката. Изберете плочките за пода и тези за гърба на кухнята да са в една и съща цветова палитра с останалата част от помещението, но и да бъдат с еднакви повтарящи се мотиви, които са типични за стила.

 

Модерен подход към арт деко дизайна е придържането към модерния, аеродинамичен, симетричен, геометричен и модерен външен вид, който е типичен за традиционния деко дизайн, но съвременните дизайни са актуализирани с по-модерни материали, пропорции и детайли.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>