Пробиотиците са хранителна добавка, която съдържа живи микроорганизми. Предимството на тази добавка се състои в доставянето на живи микроорганизми в стомашно-чревния тракт, които попадайки в червата потискат развитието на патогенните микроорганизми и създават условия за развитие на нормална микрофлора. Така се поддържа био баланса в човешкия организъм. Живите бактерии от пробиотиците като попаднат в червата и започват своята жизнена дейност животът им е кратък. За да се има подходящи условия за тяхното размножаване се създава съответната среда чрез пребиотик. Тази комбинация между пробиотик и пребиотик представлява синбиотик.

Пробиотиците са подходящи за всички възрастови групи. Използват се при дисбактериоза, за отстраняване последствията след употреба на антибиотици, действат добре при алергия, вирусни и бактериални инфекции и редица други заболявания. От тях резултат може да има само в началото на заболяването, а при развитие на болестта те са допълнителна добавка, която ускорява действието на медикаментите.

Особено полезни са при някои видове алергии, защото нямат странични негативни действия. В естествена среда се съдържат в киселото зеле, млечните продукти. Част от тези естествени съставки загиват в стомаха под действието на стомашния сок и в червата попадат по-малко. Това налага добавянето им чрез хранителната добавка.

За сега няма информация за странични негативни влияния на пробиотиците, което прави тези био препарати да се възприемат от всеки организъм. Те много добре повлияват на сенната хрема и алергиите през различните сезони. При правилно подбран препарат и точна доза може да се избегне употребата на противоалергични препарати. Чрез употребата на био препарати хората могат да се радват на красивите цветя и прекрасните аромати.

Много е важно да се ползва пробиотик с точно определено съчетаване на компонентите за различните насоки на ползване. Само правилната комбинация може да осигури нормална работа на стомашно-чревния тракт и качествено храносмилане.

За да задоволите своето любопитство за предимствата и ползата от пробиотици може да разгледате различните онлайн предложения. В интернет има добре разработени сайтове, които предлагат онлайн продажба на пробиотик и синбиотик, действащи за нормален био баланс, гаранция за силен имунитет.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>