При планиране на преместване независимо от дома или офиса, винаги има много проблеми, с които е трудно да се справите сами. Например, какъв опаковъчен материал ще ви бъде необходим, какъв превоз, колко пари ще са необходими и още толкова много въпроси се пораждат във връзка с разглобяване на мебели и други.

За улеснение в тази отговорна и трудна работа има специализирани фирми за хамалски услуги. За вас остава само един проблем – да изберете фирма, на която да се доверите за тази отговорна и важна задача.

Най-напред вие трябва да определите размера на пренасянето – ако става въпрос за една стая, вие можете и сами да се справите. Ако се отнася за цялото жилище, което е запълнено с тежки мебели, битова техника и т. н. – помислете за привличане на професионалисти хамали.

Най-трудният въпрос: как да се ползват хамалските услуги? Може да се обърнете към познати, приятели или роднини. Има вероятност някой от тях да е ползвал някога такива услуги.

Ако не съберете нужната ви информация, то търсенето остава ваша отговорност.

За щастие има интернет, а в него са сайтовете на фирми за хамалски услуги. Тук ще откриете много информация за дейността им. Свържете се с представител на избраната от вас фирма.

За да сте сигурни, че работата по преместването ще бъде на нужното ниво, задайте редица въпроси.

Проучете историята на фирмата, какви големи премествания са правили, какви са работниците, какъв опит имат в тази насока. Разкажете за обема на вашето преместване.

Уточнете с товарача техниката за превозване и попитайте за цената.

Ако всичко ви устройва, в удобно за вас време ще ви посети представител на фирмата за хамалски услуги за да направи оглед на работата, която трябва да се свърши, ще ви предложи и оферта.

Следващият етап е подписването на договора. Тук трябва да обърнете внимание на точката, в която е записано „Увреждане имуществото на клиента”.

Вие трябва да впишете наличните към момента увредени мебели или техника – надраскани, напукана боя, но при поява на нови, отговорността е на фирмата за хамалски услуги.

Тогава тя е длъжна да заплати нанесените щети.

Последният пункт е договаряне на срока за приключване на пренасянето. С това вашите задължения свършват. Спокойно чакайте товара на новото място.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>