Лекарите заявяват, че е необходима пълноценна почивка, а това го знае и всеки един от нас. За да се постигне това максимално лесно и комфортно допринасят и реклайнерите. Учените в търсене за доброто здраве на пациентите са създали уникално кресло, което с натискане на един бутон се превръща в комфортен шезлонг.

Удобството на използване на реклайнерите се състои във възможността да се фиксира ъгъла на наклона на креслото (фотьойла), което позволява да се установи най-изгодното положение. Съвременните конструкции с подобни функции са много, но не всяка може да има аналогично наименование. Важното е да се обръща внимание на тънкостите в комбинациите, защото те имат особена структура, така при натискане на облегалката, може да видите прибираща се стъпка.

По какъв начин ще работи дадена конструкция, зависи от модела, цената и качеството на креслото като цяло. Има няколко разновидности на механизма, чрез който се осъществява управлението. – сензорна, електрическа или механическа трансформация. Най-обикновените модели при натискане на облегалката за да я включите, трябва да използвате лоста. Много от тези модели са неудобни за човека защото ъгъла на наклона на гърба има ограничения – обикновено този периметър е не повече от 40 градуса. Напредналите в производството фирми предлагат реклайнери, имащи опции за масаж, подгряване на седалката и възможност за слушане на радио. Правилно избраното кресло създава оптимални условия за почивка и да се почувствате значително по-добре.

Първите модели на тези конструкции се създават през 19 век, когато се изработват първите мебели с възможност за сгъване на гърба и към краката е добавена поставка с възможност за движение. Тези модели са първообраз на настоящите реклайнери, които са получили голямо разпространение в много страни. Днес тези конструкции са снабдени с големи възможности, способни да подарят комфортна почивка. Положението релакс е удобно за четене, отдих и спане. TV-положението на фотьойла с ъгъл на наклон 110 градуса осигурява позиция удобна за гледане на телевизия и почивка.

Правилно избраните подходящи реклайнери (фотьойли, дивани) осигуряват ежедневно максимална почивка. Предложенията са с голямо разнообразие, различни функции и предназначение. Те могат да се изработят за всяка цел и имат специфичен собствен механизъм на действие.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>