moda

Бутиците са по-често срещани в големите градове, където населението е по-многобройно, а магазините се срещат и по селата, с по-малко по брой население. На пръв поглед, и двете приличат на един и същи търговски обект, но каква всъщност е разликата и с какво онлайн бутик Cliche превъзхожда магазина? Какви видове има днес? Нека видим!

Какво представлява бутикът

Бутикът всъщност е малък търговски обект, който е специализиран в продажбата на една или няколко категории облекла или бижута. Думата идва от френски и се превежда като “малък магазин”. В голяма част от случаите, това са магазини за дрехи, предлагащи дизайнерски стоки или бижута. Тоест, тук ще открием рядко срещащи се вещи, които са луксозни и скъпи.

Обикновено клиентите на подобни магазинчета са тясно специализирани, с определен профил и финансово състояние. Те са бизнесмени, предприемачи и търговци, за които има значение как са облечени и каква визия имат. Те пазаруват само от подобен тип обекти.

Каква е разликата с обичайния магазин за дрехи

Все пак след горното кратко обяснение не става съвсем ясно разликата с обичайния магазин. В последният случай стоките са повече наредени една до друга, за да се поберат в свободното търговско пространство. В модния бутик обаче пространството се използва максимално рационално и дрехите са ясно видими и различими. В този случай се обръща по-голямо значение на комфорта на клиента, отколкото на голямото разнообразие от дизайнерски вещи.

Във физическото малко уютно ателие винаги има зона за отдих с фотьойли или дивани за клиентите и спътниците им. Най-основната разлика между двете обаче се крие в това, че в малкото уютно търговско помещение ще откриете само модни висококачествени дизайнерски стоки, които са направени от висок клас материи. Тук със сигурност няма да откриете висящи конци, раздърпани и криви шевове.

Какви видове бутици съществуват

Основно по класа на предлаганите дамски дизайнерски модни дрехи и бижута съществуват три основни вида:

  • Елитни – тук е царството на лукса и черешката на тортата по модните подиуми. Асортиментът е съставен от продукти на един дизайнер;
  • Средна класа – предлагат се качествени дамски дрехи, които са произведени от една или няколко популярни марки или дизайнери;
  • Нисък клас – много наподобяват обикновен търговски обект за дрехи, който може да бъде намерен в големите търговски центрове. Те са предназначени към широката аудитория и в тях са представени облекла от масовото производство, а модните колекции се сменят около два пъти годишно.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>