автомобил за пътуване

Ако имате кола, то вероятно сте свикнали с нея да достигате до всяко място и когато се наложи без да се притеснявате, че автомобила може да ви остави по пътя заради повреда или некачествени авточасти. Много е вероятно с нея да пътувате на работа и да водите децата до детска градина, училище или частни уроци. Може да я използвате и за да стигнете до дестинация в Гърция, Турция, Румъния или пък из Европа за вашата лятно почивка или до ски курорт през зимата.

При всички положения не би било приятно колата ви да се повреди на пътя. Това може би е най-големият кошмар на всеки шофьор и ползвател на МПС. Освен това парите, които трябва да се дадат за пътна помощ не са малко. Вариант да си спестите разходите е, като редовно карате колата си на авто диагностика и след консултация купувате оригинални авточасти или тунинг части.

автомобилно табло с грешки

Специалистите съветват да заведете колата на авто сервиз в следните случаи:
– Когато на таблото започнат да мигат червени лампички
– Ако има дори слабо доловими съмнителни шумове от двигателя, спирачната система, ходовата част
– При проблем с електрониката, парктроник системата, климатичната инсталация
– Когато забележите, че задната броня, калниците или предната броня не са стабилно захванати и вибрират.
– В случаите когато грайферите на гумите са износени или джантите са криви.
– Ако изгори крушка от халогенните фарове, задните стопове или аварийните светли
– Дори всичко в колата да е изрядно е препоръчително проверката в автосервиз на всеки 20 хиляди километра.

Специалистите по продажба на маркови авточасти или тунинг компоненти съветват поне веднъж годишно автомобила ви да преминава през обстоен технически преглед. Посредством автомобилната пълна диагностика на всички системи и агрегати можете да спасите колата си от по-сериозни повреди и неочакван разход от покупка на скъпи тунинг части и аксесоари. Отново хората с опит казват, че е добре на всеки 15-20 000 километра колата ви да преминава през компютърна диагностика на всички системи.

тунинг части

Факт е, че колите днес са много повече подвижни компютри пред само автомобили. Това означава, че така залегналия в бита ни ремонт на колата пред блока или в гаража няма как да ви помогне ако електрониката на автомобила не е наред. За тези моменти трябва да се доверите на ерудираните специалисти от автосервиза. Ако решите да отваряте колата си самосиндикално и да я ремонтирате, за да разрешите проблем, който таблото ви показва, то това може да навреди много повече на автомобила. Вместо да му помогнете и да бъде решен професионално проблема, може да се наложи да викате рапатрак и да останете без возило за седмица. За тази цел трябва да проучите, да намерите и да се доверите на автомобилен автосервиз и онлайн магазин за тунинг авточасти или обикновени такива.

В сравнение с парите, които трябва да дадете при развалена кола на пътя, то цените за преглед и профилактика на автомобила са много по-ниски и са по джоба на всеки. Лесно можете да намерите както специализиран автосервиз, така и електронен магазин за тунинг авто части. Просто трябва да се разровите в Интернет или да се допитате до ваши съседи или комшии. Всичко това в случай, че сега си купувате кола за първи път, а ако вече препатил шофьор то вече имате реален опит.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>