нов диван за хол

Холните дивани са очарователна част от интериора на всеки дом, но могат с успех да се използват и при обзавеждането на офиси, кантори, чакални и всякакви други помещения.
Какво обаче трябва да знаем за тези страхотни елементи от декора, за да направим най-добрата покупка?

Ако все още не сте решили какъв тип холни дивани ще ви свършат най-добра работа, то тогава е добре да помислите за някакви практични и същевременно комфортни решения. Може да заложите и на мебелен комплект, който, освен стандартни холни дивани, да включва и практичен ъглов диван, маси или столове. Още повече, че когато се предпочитат комплекти, това въздейства стилово обединяващо на интериора и го превръща в едно още по-уютно място.
На какви характеристики трябва да отговаря меката мебел?

Ето на какво да се обърне особено внимание при избора – дали комплектът е удобен за ползване, как изглежда на външен вид и дали се вписва добре в обстановката, към която възнамерявате да го присъедините, от какъв материал е изработен – това е от съществено значение, защото трябва да е траен.

Тапицерията и дамаските на модерните холни дивани в наши дни също има задължителни условия, на които да отговаря. Най-добре би било, относно издръжливостта, да заложите на покритие от естествена кожа, но поради по-високата цена на тези дивани, това понякога може да се окаже сериозна пречка. Така че, в случай, че коженият диван не е добра идея за вас, то тогава поне се постарайте да изберете по-бюджетен вариант, който е изработен от качествени материали и е с дълготрайно във времето покритие.

Тапицерия, която само на пръв поглед изглежда страхотно, но при няколкократно сядане и ставане от дивана веднага започва да дава дефекти, не е за предпочитане.

Съществуват много здрави тъканни покрития, които изглеждат перфектно и освен това са много издръжливи. По-добре заложете на тях.

Удобството при сядане и ставане от дивана също не трябва да се пренебрегва като критерий за избор. Дори и да намерите перфектния на външен вид диван, ако той не изпълнява предназначението си, просто си потърсете друг.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>