компресор за въздух

Правилният избор на компресор на въздух не е лесна задача. Той изисква познания, които е възможно да нямаме към момента. Разбира се, в такива ситуации е препоръчително да се обърнем към специалист, който да ни даде компетентното си мнение. За щастие, такива хора могат да се намерят както във физическите магазини за продажба на пневматични инструменти, така и в сайтовете.

Изборът на компресор на въздух зависи от няколко неща. Важно е първо да установим каква е консумацията на сгъстен въздух, която имаме. Знаейки това ще можем да преценим между отделните видове компресори. Сред най-търсените на пазара се оказват винтовия и буталния. Оказва се, че за това има реални причини, които се съвсем резонни.

Една такава е например, че буталния компресор е с по-ниска цена. Без съмнение, това накланя везните в негова полза, ако искаме да си купим, но не разполагаме със солидна сума пари. Той е удачен избор, когато консумацията на сгъстен въздух е ниска.

Няма две мнения по въпроса, че този вид компресори имат и други неоспорими предимства. Факт е, че те намират широко приложение и са сред най-използваните за налягането в пневматичните инструменти. Експертите посочват също като тяхно предимство лесното поддържане – смяна на филтри, масло и прочие.

Редно е обаче да отчетем и някои минуси, какъвто е например силният шум, който се произвежда по време на работа. За съжаление, буталните компресори намаляват производителността си с времето. Това се случва заради износването, причинено от триенето на метал в метал.

Винтовите компресори обаче също не са перфектни. Те изискват наличието на сравнително по-висока сума, за да бъдат закупени. Също не е без значение, че сервизното им обслужване е по-скъпо, спрямо това на другите видове компресори за въздух.

Пазарът предлага разнообразие на компресори в зависимост от нуждите на бизнеса или на дейността ни. Преди да предприемем действия за покупка е добре да сме наясно, дали ще използваме пневматичния инструмент за лична употреба в домашния гараж или имаме по-големи планове за него.

След като сме наясно с вашите изисквания за употреба, може да почнете да проучвате за марки, модели и цени, но ние ви препоръчваме да погледнете тук за всичко свързано с компресорите и частите за тях – https://gav-bulgaria.com/продукти/компресори-за-въздух/ Италианската марка GAV предлага завидно качество на отлична цена и е един от европейските лидери в производството на пневматични устройства и резервни части за тях.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>