Адвокат при ПТП и консултация за застрахователно право

Знаете ли защо при пътен инцидент, в който сте увредена страна е добре да наемете адвокат по застрахователно право?

Пътните транспортни произшествия са наистина неизбежни. Въпреки високите глоби, които се налагат от органите контролиращи пътната обстановка недобросъвестни водачи, които не спазват правилата за движение предизвикват инциденти, които освен с материални щети могат да бъдат и причинители на сериозни травми за пострадалите лица, както и смърт. В такива случаи лицата, които са пострадали както и техните близки имат право на обезщетение.

Не всяко увредено лице обаче е наясно как да търси правата си от застрахователя на виновното и причинило инцидента лице. Именно в такива случаи експертите съветват да не пренебрегвате консултацията с адвокат застрахователно право. Тези юристи са изключително подробно запознати с материята и наистина имат възможността да се превърнат във ваши представители, които да бранят интереса ви и да изискат най-високото като размер обезщетение.

Често при не ползване на услугите на адвокат по застрахователно право на пострадалите лица им е отказано обезщетение. Отказа може да се позовава на редица не толкова съществени и дори неистински доказателства, като тук единствената полза е за самия застраховател, който с неплащането на обезщетение на пострадалите лица или техните близки се облагодетелства.

Когато обаче разполагате с опитен адвокат, който е достатъчно адекватен в действията си и може да изобличи застрахователната компания в измамната схема то определено имате пълно основание да си търсите правата като страна, която е увредена от претърпян пътен инцидент. В случай на отказ имате право да си търсите правата по съдебен ред.

Ето ви още една причина да наемете адвокатска кантора, която има опит със застрахователно право, който да ви представлява и защити интереса ви, да събере дължимите от застрахователя супи, които са в следствие на катастрофа, пътен инцидент или друг нещастен случай. Такива ситуации никак не са рядкост и имайки предвид, че съда в повечето случаи присъжда в полза на пострадалите лица вече имате пълно основание да потърсите адвокати по застрахователно право, които да ви защитават.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>