курорт Албена

В Интернет могат да се прочетат хиляди разнопосочни мнения на хора по отношение на плажовете в България. Това е доста объркващо за онези, които плануват да прекарат своята почивка по Българското Черноморие. Често в мрежата коментарите са нерелевантни и не отговарят на истината. За съжаление, ние няма как да знаем, освен ако не сме се убедили с очите си.

Плажовете в България са много и туристите имат богат избор както по Северното, така и по Южното Черноморие. Някои обаче без съмнение са на по-високо ниво от други дори и според експерти. Такъв е например плажът в Албена, който е удостоен с екосертификата „син флаг“. Това е международно признание за чистотата на този български плаж.

Именно това е първият признак, по който можем да разберем дали дадено място е подходящо за лятната ни ваканция. Грижата за чистотата е колкото отговорност на концесионера, толкова и на плажуващите. Със сигурност, никой не би желал да прекара почивката си, лежейки върху пясък, по който се виждат каквито и да било отпадъци.

Успокояващо е да знаем, че ако потърсим преди началото на лятото Албена плажове ще разберем, че те са най-добре поддържаните в страната.

Друг важен показател е околността и заобикалящият ни пейзаж около плажовете в Албена или изобщо в България. Нормално е да ни харесва, когато сме заобиколени с природа – гора зад нас и море пред нас. Някои плажове в България разкриват красиви гледки към скали, реки и прочие. Колкото повече зелена растителност има в близост до курорта, в който почиваме, толкова по-добре.

Широката плажна ивица също е голямо предимство. За щастие, много от плажовете в България разполагат с нея. Кристалният цвят на водата е не по-малко ключов фактор при избора на български морски курорт. Кой би искал да плува, заобиколен от водорасли? В това отношение плажовете на Албена са истински рай за ценителите на чистотата и природните гледки

Албена плажове

Освен девствената природа, значение има и броя на туристите. Всеки би предпочел да се отдаде на заслужен отдих на място, което не е прекалено пълно с туристи на плажа.

Безспорно, критериите, по които подбираме комплексът, където ще прекараме ваканцията си през лятото, са различни и многобройни. За наша и за радост на семействата и децата ни все още има запазени кътчета в България, където почивката е гарантирана. При проучване на следващата си дестинация за лятна ваканция не забравяйте да обърнете внамание на плажове в Албена, за да се насладите на истински неподправеното Черноморие, такаво каквото трябва да бъде.

Не бива да забравяме обаче, че в България все още има морски курорти, които са на световно ниво. Те ще се погрижат да получим незабравима лятна почивка.

comments (0)

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>